Catering na domówkę - dlaczego to dobre rozwiązanie?
Planując domówkę, należy ustalić wiele kwestii. Lista gości jest najważniejsza, ale kluczowe jest też jedzenie. W przypadku zaproszenia dużej grupy osób należy liczyć się z faktem, że przygotowanie przekąsek może zająć sporo czasu. Część osób nie ma również umiejętności, które pozwalałyby im na zrobienie smacznych dań. W takiej sytuacji doskonałym rozwiązaniem jest catering. Dlaczego warto z niego skorzystać? Wyjaśniamy.
Dlaczego warto wybrać catering na domówkę?
Główną zaletą cateringu na domówkę jest oszczędność czasu. Zamawiający zyskuje gotowe dania, przygotowane zgodnie z jego wskazówkami. W zależności od oczekiwań mogą być one estetycznie wyeksponowane na talerzach. Osoba organizująca spotkanie nie tylko nie będzie musiała tracić czasu na ich przygotowywanie, ale też na ich przekładanie na własną zastawę. Umieszczone są one na gotowych paterach, przeznaczonych do postawienia na stole.
Wiele osób decyduje się na zamówienie cateringu na imprezę, gdyż jest to komfortowe rozwiązanie. Osoba organizująca spotkanie nie tylko nie musi spędzać dużej ilości czasu w kuchni, ale też w trakcie spotkania może spokojnie zająć się gośćmi, a nie przygotowywaniem i serwowaniem potraw. Catering jest dostarczany we wskazanym terminie i o konkretnej godzinie. Dzięki temu zamawiający ma pewność, że dania będą świeże.
Co jeszcze wyróżnia catering?
Korzystając z ofert restauracji, można również spróbować nowych smaków. Wiele lokali gastronomicznych oferuje różnorodne potrawy, z różnych stron świata. Rozwiązanie to pozwala poznać nowe produkty i dania. Opcja ta może też być atrakcją spotkania towarzyskiego – goście z pewnością docenią możliwość poznania nowych kuchni.
Kolejnym ważnym plusem rozwiązania jest obniżenie kosztów. Gotowanie na własną rękę tylko z pozoru jest tańsze – wyjaśnia ekspert z Bistro Pieprz i Wanilia. Dodaje, że zakup przypraw i dodatków, które zostaną użyte jednorazowo, i to w części, jest kosztowny. Ponadto do koszyka często trafiają produkty, które nie zostaną wykorzystane. Co gorsza – zbyt duża ich ilość sprawi, że szybko trafią do kosza. Oszczędności dotyczą też wydatków w zakresie prądu wykorzystanego do przygotowania potraw.
Mówiąc o zaletach, warto jeszcze wspomnieć o indywidualnym podejściu. Właściciele lokali gastronomicznych gwarantują przygotowanie potraw zgodnie z oczekiwaniami zamawiającego. Co ważne – menu jest dopasowywane do upodobań klientów i ich gości. Dodatkowo zapewniają oni pełne wsparcie w doborze dań – wskazują najpopularniejsze i te, które zawsze cieszą się uznaniem.
Podziel się
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana