Cechy dobrej hotelowej restauracji
Dobry hotel powinien wyróżniać się nie tylko atrakcyjnymi cenami oraz wnętrzem, ale również wysokiej jakości restauracją. Większość osób przebywających w pokojach hotelowych wybiera opcję ze śniadaniem lub lunchem. Zachęcające i smaczne menu trafiające w gusta gości hotelowych to klucz do sukcesu. Sprawdźmy zatem, jakie cechy powinna mieć dobra hotelowa restauracja.
Menu
Dobre jedzenie i zachęcające zapachy dobiegające z kuchni powinny być jedną z głównych cech dobrej hotelowej restauracji. Goście powinni mieć możliwość zamówienia zarówno lekkich przekąsek, smacznych deserów, jak i wielodaniowych posiłków. Jedzenie hotelowe ma duży wpływ na ostateczną opinię hotelu, w którym przebywają goście. Menu powinno być na tyle różnorodne, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Ważne jest, aby restauracja nie miała w ofercie zbyt dużej ilości potraw, ponieważ może to wzbudzić obawy o jakość oraz świeżość produktów. Skoro mowa o świeżości, dobrze, aby produkty wykorzystywane do tworzenia dań były sezonowe oraz dostarczane prosto od lokalnych dostawców. Dobrze, aby restauracja oferowała obfite śniadania w formie bufetu, świeże soki, pieczywo, ciasta czy owoce. Dobra restauracja powinna również posiadać bogatą kartę win i innych alkoholi.
Przeczytaj również: 5 cech dobrej hotelowej restauracji
W naszej restauracji mamy w ofercie ciekawe połączenia składników potraw, decydujące o niespotykanym smaku. Dbamy o piękne i oryginalne podanie potraw, a talent szefa kuchni oraz profesjonalizm obsługi z pewnością zachwycą wszystkich gości – zauważa nasz rozmówca reprezentujący hotel Remes w Opalenicy k. Poznania, którego restauracja zdobyła prestiżowy tytuł jednej z najlepszych restauracji w naszym kraju.
Atmosfera i obsługa
W każdej hotelowej restauracji powinna być przyjemna atmosfera, zachęcająca klientów hotelu do skorzystania z jej usług. Atmosferę powinna budować profesjonalna obsługa charakteryzująca się wysoką kulturą osobistą, życzliwością oraz umiejąca polepszyć humor gościom hotelowym. Obsługa powinna cechować się również schludnym wyglądem. Dobrze, aby potrafiła porozumiewać się w innych językach, głównie w języku angielskim. Pamiętajmy, że od kelnerów i ich sposobu podejścia do klientów w dużej mierze zależy ostateczna ocena lokalu.
Przeczytaj również: Dodatkowe usługi oferowane przez hotele
Wystrój hotelowej restauracji
Wystrój restauracji hotelowej stanowi część wizytówki całego hotelu. Goście czekający na swoje zamówienie z uwagi, na to, że mają chwilę czasu, często przyglądają się wystrojowi, dlatego powinien on dobrze komponować się z wnętrzem całego hotelu. Dobrze, aby restauracja była klimatyzowana oraz przestronna. Hotelowa restauracja pod Poznaniem to idealne miejsce na organizację imprez integracyjnych, bankietów i innych eventów. Jeżeli zależy nam, aby klienci chcieli organizować w naszej restauracji imprezy, wesela czy spotkania biznesowe, zadbajmy jak najlepiej nie tylko o menu, ale również o jej wygląd i atmosferę.
Przeczytaj również: Co mają do zaoferowania hotelowe restauracje?
Podziel się
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana