Jak zaplanować menu na konferencję firmową?

Organizacja firmowej konferencji jest niezwykle trudnym i czasochłonnym zadaniem. Podczas takiej imprezy liczy się każdy detal. Konferencja powinna odbyć się w jak najbardziej dogodnym miejscu, a wszyscy uczestnicy muszą czuć się na niej komfortowo. Z tego powodu tak ważne jest, aby odpowiednio wcześniej zaplanować menu. Dzięki temu żaden uczestnik nie wyjdzie ze spotkania głodny lub w złym humorze. Podpowiadamy, o czym pamiętać podczas organizacji menu na firmową konferencję.
Catering jako najlepsza opcja na konferencję
Konferencje firmowe często obfitują w ogrom wiadomości i atrakcji, po których uczestnicy mogą czuć się wyczerpani. Domowe, pełnowartościowe i świeże posiłki są więc najlepszym rozwiązaniem, a umożliwia je wynajęcie sprawdzonego cateringu. Jego największą korzyścią jest to, że wszytki dania są przyrządzane bezpośrednio przez podaniem. Menu na konferencję firmową jest tak dobierane, aby zadowolić nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Przeczytaj również: Jak wybrać dobry catering?
Więcej o cateringu okazjonalnym opowiadają eksperci z Restauracji Łasuch: Konferencję firmową z cateringiem można zorganizować zarówno w lokalu, jak i siedzibie przedsiębiorstwa. W takim przypadku posiłki są dowożone w szczelnych, utrzymujących ciepło pojemnikach. Pracownicy restauracji zazwyczaj doradzają organizatorom konferencji, jakie rozwiązania są najchętniej wybierane. Dzięki temu nie ma obaw, że zostanie popełniony jakikolwiek błąd.
Jakie dania powinny znaleźć się na konferencji firmowej?
Na tego typu imprezach pojawiają się osoby o bardzo zróżnicowanych preferencjach. Okazuje się jednak, że na konferencjach firmowych najlepiej sprawdza się kuchnia polska. Dobrym pomysłem będzie gorąca zupa, na przykład rosół oraz tradycyjny kotlet schabowy w kilku wersjach. Niektóre dania, takie jak gulasz, powinno ustawiać się na dużym stole, aby każdy gość mógł się nimi poczęstować. Na konferencji nie może zabraknąć także przystawek i napojów, zarówno zimnych, jak i ciepłych. Dodatkową opcją są desery, na przykład ciasta. Ważne jest też, aby uczestnicy konferencji firmowej mogli wybrać dania wegetariańskie. W ustaleniach z firmą proponującą catering należy podkreślić też fakt ewentualnych alergii pokarmowych.
Przeczytaj również: Cechy dobrej restauracji
Bardzo dużą popularnością na imprezach okolicznościowych cieszą się potrawy tradycyjne, na przykład pierogi. Te powinny być podane w kilku wersjach smakowych. Wielu ulubieńców mają także śledzie w śmietanie i jajka faszerowane, które wszystkim kojarzą się z domowym obiadem. Posiłki na konferencji mogą wprawić uczestników w dobry nastrój i dodać im sił, dzięki czemu spotkanie z pewnością będzie bardziej efektywne.
Przeczytaj również: W jaki sposób urządzić salę konferencyjną na wynajem?
Podziel się
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Polecane firmy
-
Krzysztof Monastyrski Usługi Gastronomiczne
Catering woj. mazowieckie01-485 Warszawa, Uniejowska 6 lok. 6
-
Magnolia Rast Restauracja
Przyjęcia - organizacja woj. dolnośląskie58-140 Jaworzyna Śląska, Towarowa 8
-
Jakub Dąbrowski Zakład usług asenizacyjnych
Wywóz śmieci, asenizacja woj. łódzkie95-020 Wiśniowa Góra, Oficerska 22 lok. 4