Materiał Partnera

Kiedy warto skorzystać z usług cateringowych?

Kiedy warto skorzystać z usług cateringowych?

Podczas organizacji większości dużych imprez zmuszeni jesteśmy znaleźć odpowiedniej wielkości lokal z obsługą oraz kucharzami, którzy przygotują nam wybrane posiłki. Jest jednak wiele sytuacji, w których chcemy mieć zapewnione jedzenie dla gości, lecz nie mamy potrzeby wynajmu sali czy rezerwacji stolików. Przeczytaj, w jakich sytuacjach warto skorzystać z usług cateringowych.

 

Przyjęcie odbywa się w naszym lokalu

 

Imprezy, takie jak wesele czy studniówka przeważnie potrzebują dużej sali bankietowej, by pomieścić wszystkich gości. Natomiast w wielu zakładach pracy preferuje się świętowanie na miejscu, o ile jest taka możliwość. Nie trzeba wtedy dokonywać rezerwacji w lokalach, które często z góry mają zajęte różne terminy. W takiej sytuacji wystarczy, że nieco wcześniej zamówimy catering na określoną liczbę osób. Do wyboru są bardzo różne dania, więc od jednego dobrego dostawcy możemy otrzymać kilka rodzajów dań obiadowych. Wystarczy wcześniej zapytać uczestników o ich preferencje kulinarne i każdy otrzyma to, co chce zjeść.

 

Catering dla firm

 

Catering to usługa, która na co dzień sprawdza się podczas wszelkiego rodzaju spotkań biznesowych. Na firmowe konferencje przyjeżdżają ludzie z różnych stron Polski, a to od organizatora wymaga, by w przerwie można było zjeść dobry posiłek, wypić kawę i przekąsić coś lekkiego. 

Pracownik z Dworku Mieszczańskiego w Konopnicy pod Lublinem mówi: Ze względu na to, że klienci sektora biznesowego często potrzebują usług cateringowych na określonym poziomie, oprócz dowozu tradycyjnych dań obiadowych organizujemy tak zwane przerwy kawowe podczas szkoleń, konferencji i innych tego rodzaju spotkań.

 

Na imprezę i na stołówkę

 

Catering to duże ułatwienie w przypadku organizacji chrzcin, komunii, urodzin, stypy, jubileuszu i innych rodzinnych imprez. Niezależnie o tego, gdzie odbywa się przyjęcie, możemy zamówić posiłki, które znamy i lubimy. Przygotowanie ich przez profesjonalnego kucharza sprawi, że smaki trafią w gusta większości gości. Jedzenie na dowóz coraz częściej wypiera szkolne stołówki oraz obiady pracownicze przygotowywane na miejscu. Wiąże się to z niższymi kosztami w porównaniu do opłacania kucharek i samodzielnego kupowania składników. Catering będzie także dobrym rozwiązaniem w różnego rodzaju szkołach czy urzędach, gdzie podczas różnych wydarzeń pracownicy mają gdzie się spotkać, lecz nie są w stanie dla wszystkich przygotować dobrych dań.

 

 

Podziel się

Ogólna ocena artykułu

Dziękujemy za ocenę artykułu

Błąd - akcja została wstrzymana

Polecane firmy

Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Dowiedz się więcej Akceptuję