Stała współpraca z firmą cateringową – kiedy to dobre rozwiązanie?
Zarówno Klienci indywidualni, jak i biznesowi z reguły korzystają z usług firm cateringowych jednorazowo lub na krótkie, określone okresy. Niekiedy jednak warto zastanowić się, czy dłuższa współpraca na preferencyjnych warunkach nie byłaby korzystniejsza. Coraz więcej firm decyduje się na taką obsługę z wielu powodów. Kiedy zatem stała współpraca z firmą cateringową jest dobrym rozwiązaniem? Odpowiadamy.
Catering dla firm
Coraz więcej pracodawców dba o to, aby zapewnić swoim pracownikom dostęp do zdrowych, świeżych obiadów każdego dnia w biurze. W takiej sytuacji nie ma wygodniejszej formy regularnego dostarczania ciepłych posiłków niż catering dla firm. Nie każda firma ma bowiem możliwość lub chce posiadać własną kantynę czy stołówkę dla osób pracujących w przedsiębiorstwie. Takie rozwiązanie łączy się bowiem z wydzieleniem konkretnego miejsca, wyposażeniem go w odpowiednie sprzęty oraz zatrudnieniem dodatkowych pracowników, którzy mieliby zajmować się przygotowywaniem dań. Dzięki usłudze cateringu wszyscy pracownicy mogą mieć zapewnione posiłki, niezależnie od miejsca pracy.
Przeczytaj również: Jak zaplanować menu na konferencję firmową?
Catering w szkołach i przedszkolach
Stała współpraca z firmą cateringową jest także świetną propozycją dla szkół i przedszkoli, w których dzieci muszą mieć zapewnione codzienne, pełnowartościowe wyżywienie. Jest to rozwiązanie bardzo korzystne, ponieważ wystarczy podać dokładną ilość maluchów koniecznych do wyżywienia oraz zamówić określoną ilość posiłków na każdy dzień. Dzięki temu nie ma obaw o marnujące się, niewykorzystane resztki obiadów w przypadku, gdy przygotuje się go za dużo.
Przeczytaj również: Jak wybrać dobry catering?
Jakie zalety ma stała współpraca z firmą cateringową?
Wiele firm cateringowych, takich jak Wa-Bi, zapewnia możliwość indywidualnego dopasowania oferty do wymagań danego przedsiębiorstwa czy placówki szkolnej. Stała współpraca z firmą cateringową ma więc wiele zalet, spośród których warto wymienić:
Przeczytaj również: Cechy dobrej restauracji
- zdrowe i świeżo przygotowywane posiłki każdego dnia,
- brak konieczności opuszczania miejsca pracy czy szkoły na czas obiadu,
- potrawy spełniające indywidualne potrzeby i preferencje (np. specyficzne diety),
- możliwość samodzielnego komponowania menu.
Firmy cateringowe mają także możliwość dostosowania się do specyfiki oraz funkcjonowania danego zakładu, dzięki czemu dania dostarczane są o ustalonej godzinie w wybrane dni. Co więcej, stała obsługa zapewnia współpracę na preferencyjnych warunkach, a także przy znacznie korzystniejszych cenach posiłków niż w przypadku pojedynczych zamówień.
Podziel się
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana