Zmywarki gastronomiczne – czym się kierować podczas zakupu?
Sprzęty, które stosowane są w lokalach gastronomicznych, różnią się od sprzętów AGD jakie znamy z naszych domów. Wyposażenie gastronomii to sprzęty używane w restauracjach, które muszą być sprzętami o dużej wydajności i szerokiej funkcjonalności.
Przeczytaj nasz artykuł, a dowiesz się:
- Czym zmywarki gastronomiczne różnią się od zmywarek używanych w naszych domach?
- Wyposażenie astronomii- co warto o nim wiedzieć?
Wyposażenie gastronomi takie jak zmywarki gastronomiczne, lodówki gastronomiczne czy piece dla gastronomiczne to specjalistyczne sprzęty wykorzystywane w lokalach gastronomicznych, takich jak bary, bistra i restauracje. Sprzęty te są dostosowane do gotowania, przechowywania żywności oraz zmywana naczyń na naprawdę dużą skalę. Dodatkowo sprzęty stosowane w gastronomii, służące do przygotowywania posiłków, posiadają szereg funkcji, których nie znajdziemy w sprzętach AGD używanych w naszych domach.
Wyposażenie gastronomii - najważniejsze informacje?
Mało kto, odwiedzając restauracje i bary, zastanawiają się jakie właściwie wyposażenie gastronomii jest konieczne do prawidłowego funkcjonowania lokalu gastronomicznego. Wyposażenie gastronomii to ważna część zaplecza baru czy restauracji. Bez wydajnej chłodni czy pieca konwekcyjno-parowego lokal gastronomiczny nie będzie w stanie szybko i efektywnie ugotować i wydać dań swoim gościom. Równie ważne są czyste sztućce i zastawa stołowa. Dlatego wydajne zmywarki gastronomiczne to również podstawa wyposażenia lokalu gastronomicznego. Bez odpowiedniego zaplecza restauracja nie jest w stanie dobrze i wydajnie funkcjonować. Dlatego na wyposażeniu dla gastronomii nie warto oszczędzać.
Zmywarki gastronomiczne - czym się charakteryzują?
Właściwe trudno jest porównywać między sobą domowe zmywarki i zmywarki gastronomiczne. Zmywarki, które stosujemy w naszych domach to stosunkowo proste urządzenia. Z kolei zmywarki gastronomiczne to zawansowane technologicznie sprzęty, które przede wszystkim są duże, o wiele bardziej funkcjonalne i co chyba najciekawsze mają więcej opcji ładowania naczyń niż „normalna zmywarka”. Dostępne na rynku zmywarki gastronomiczne, stanowiące element wyposażenia gastronomicznego, posiadają trzy typy ładowania naczyń. Do zmywarki gastronomicznej naczynia można wkładać od góry, od przodu lub szufladowo. Co ciekawe zmywarki szufladowe dobrze sprawdzają się w mniejszych lokalach gastronomicznych. Podobnie jak te ładowane od przodu. Dobierając wyposażenie gastronomii, warto zwracać uwagę na wielkość i charakter lokalu gastronomicznego. Dobrze dopasowane urządzenia, pozwolą na lepsze funkcjonowanie restauracji czy baru.
Podziel się
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana