Zaopatrzenie
Szukasz zaopatrzenia dla restauracji? Dowiedz się, jakich produktów spożywczych potrzebujesz! Sprawdź usługi hurtowni owoców, warzyw i mięs, piekarni, mleczarni, przetwórni, sklepów i rzeźni. Zdobądź niezbędne przyprawy, koncentraty i aromaty i zioła oraz zadbaj o zdrową żywność i import win. Zapoznaj się z naszymi artykułami dotyczącymi zaopatrzenia gastronomii!
-
Jakie produkty spożywcze są niezbędne w każdym lokalu gastronomicznym?
ZaopatrzenieW świecie gastronomii sukces lokalu zależy od wielu czynników, takich jak lokalizacja, atmosfera, obsługa czy jakość serwowanych potraw. Warto jednak zwrócić uwagę na podstawę każdej kuchni, jaką są...
-
Z czego wynika popularność miodów wielokwiatowych?
ZaopatrzenieTajemnica popularności naturalnych miodów wielokwiatowych tkwi w ich różnorodności, pysznym smaku, a także niezwykłych właściwościach prozdrowotnych. Miód wielokwiatowy, znany również jako miód...
-
Mrożone bloki rybne w gastronomii
ZaopatrzenieRyby stanowią ważny element zdrowej diety, a ich spożycie wpływa na poprawę kondycji organizmu człowieka. W Polsce konsumpcja ryb systematycznie rośnie, a na rynku pojawiają się ciągle nowe produkty...
-
Jak prawidłowo serwować piwa rzemieślnicze?
ZaopatrzeniePiwo rzemieślnicze cieszy się coraz większą popularnością na polskim rynku. Smakosze tego szlachetnego trunku doceniają jego różnorodność, bogactwo aromatów i wyjątkowe walory smakowe. Aby w pełni...
-
Jakie nuty smakowe można wyczuć w kawach?
ZaopatrzenieOd osób często pijących kawę można powszechnie usłyszeć, że musi być ona czarna i bez żadnych dodatków. Ci miłośnicy czarnego eliksiru na zmęczenie używają kawy przede wszystkim w celach...
-
Najpopularniejsze produkty kuchni śródziemnomorskiej
ZaopatrzenieKuchnia śródziemnomorska cieszy się dużym uznaniem na całym świecie. Jest to efekt nie tylko przepysznych smaków, ale także wpływu na zdrowie oraz dbałość o jakość używanych składników. Wśród...
-
Fakty i mity na temat mięsa czerwonego
ZaopatrzenieCzerwone mięso jest podstawą diety na całym świecie od wieków, ale w ostatnich latach stało się przedmiotem kontroli. Podczas, gdy niektóre z twierdzeń dotyczących czerwonego mięsa są prawdziwe, inne...
-
Z czego wynika rosnąca popularność orkiszu?
ZaopatrzenieOrkisz, czyli Triticum spelta, to gatunek pszenicy, który był powszechnie uprawiany już w średniowieczu. Z czasem jednak został wyparty przez łatwiej dostępne odmiany zbóż, jak pszenica czy żyto, aż...
-
Owies jary w diecie i przemyśle spożywczym
ZaopatrzenieDawniej owies był bardzo popularnym zbożem w diecie Polaków. Obecnie jest wybierany rzadziej niż pszenica, żyto czy jęczmień. Jak się okazuje – całkowicie niesłusznie. Owies jest bowiem zbożem o...
-
Jak substancje humusowe pomagają w oczyszczaniu organizmu?
ZaopatrzenieSubstancje humusowe to naturalnie występujące związki organiczne, które znajdują się w glebie, wodzie i roślinach. Działają one pozytywnie zarówno na środowisko, jak i organizm człowieka – m.in....
-
4 pomysły na przyrządzenie kaszanki
ZaopatrzenieKaszanka składa się z krwi wieprzowej, kaszy gryczanej lub jęczmiennej i różnych dodatków. Powstają z niej niezapomniane w smaku dania. Kaszanka najczęściej jest serwowana podczas grilla. To jednak...
-
Przyprawy niezbędne we włoskiej kuchni
ZaopatrzenieWe włoskich delikatesach możemy zaopatrzyć się w liczne przyprawy, którym śródziemnomorskie specjały zawdzięczają swój wyjątkowy smak i aromat. Bazylia i oregano to absolutna podstawa, lecz to...