Jak zadbać o wyżywienie w trakcie szkolenia/konferencji?

Regularne szkolenia i konferencje pozwalają nie tylko na wymianę doświadczeń, ale również na poszerzenie kompetencji pracowników firmy. Jednakże ich organizacja wymaga odpowiedniego zaplecza, które umożliwi ich prawidłowe przeprowadzenie. Dlatego tak ważnym czynnikiem w przypadku zadbania o wyżywienie jest zatrudnienie odpowiedniej firmy cateringowej.
Dlaczego warto wynająć catering na czas trwania szkoleń i konferencji?
Ważnym czynnikiem wpływającym na opłacalność cateringu jest czas. Właściwie każde spotkanie służbowe, które wynosi kilka godzin, ma zapewnioną przerwę lunchową, w której trakcie przybyłe osoby rozchodzą się, by coś zjeść. W przypadku, gdy nie ma cateringu, ten czas musi zostać odpowiednio przedłużony – trzeba bowiem znaleźć restaurację, zamówić, zaczekać, zjeść i jeszcze wrócić do sali. To ogromna ilość czasu w porównaniu do gotowego posiłku, który zostanie przygotowany na konkretną godzinę.
Przeczytaj również: Cechy dobrej restauracji
Warto też wspomnieć, że posiłek w trakcie szkolenia lub konferencji znacznie zwiększa jej atrakcyjność. Przekłada się też na samą wartość spotkania, ponieważ jego uczestnicy nie muszą się martwić tym – co zjedzą i kiedy – catering im bowiem to zapewni.
Przeczytaj również: Jak wybrać dobry catering?
Catering to też ogromne ułatwienie w momencie, gdy szkolenia i konferencje odbywają się w miejscach, gdzie trudno o zaplecze gastronomiczne lub jego różnorodność jest bardzo mała. Zwłaszcza docenią to osoby borykające się z różnego rodzaju alergiami, dla nich bowiem catering może przygotować specjalne menu.
Przeczytaj również: Jak zaplanować menu na konferencję firmową?
Te wszystkie zalety sprawiają, że wielu organizatorów decyduje się na wynajęcie cateringu, takie jak Jedzie Catering, na czas prowadzonych szkoleń i konferencji.
Jak przygotować odpowiednie menu na szkolenie lub konferencję?
Tworząc menu na czas szkolenia lub konferencji trzeba pamiętać o wielu czynnikach. W trakcie organizacji warto zebrać informacje od uczestników o ich preferencjach kulinarnych, prowadzonych dietach oraz alergiach. Posiadając taki zasób wiedzy, można łatwo ustalić z firmą cateringową odpowiednie menu.
Same firmy cateringowe również wychodzą naprzeciw potrzebom swoich klientów. Należy pamiętać, że są one prowadzone przez osoby, które mają wiedzę o żywieniu oraz odpowiednie doświadczenie. Korzystając z ich wiedzy, łatwiej jest przewidzieć niektóre sytuacje, np. po sutym obiedzie koncentracja uczestników konferencji lub szkolenia może znacznie się zmniejszyć, dlatego lepiej celować w lekkie i pożywne posiłki.
Podziel się
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Polecane firmy
-
Magnolia Rast Restauracja
Przyjęcia - organizacja woj. dolnośląskie58-140 Jaworzyna Śląska, Towarowa 8
-
Krzysztof Monastyrski Usługi Gastronomiczne
Catering woj. mazowieckie01-485 Warszawa, Uniejowska 6 lok. 6
-
Jakub Dąbrowski Zakład usług asenizacyjnych
Wywóz śmieci, asenizacja woj. łódzkie95-020 Wiśniowa Góra, Oficerska 22 lok. 4